INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos kumpio (apytiksliai)
8 vienetai bulvių (nedidelių)
2 vienetai morkų
1 galva česnako
1 pundelis rozmarinų šakelių
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį prieskoniai kiaulienai
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį česnako granulės
1 šlakelis aliejaus
Marinatui:
6 šaukštai sojos padažo
4 šaukštai balzaminio acto
2 šaukšteliai garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos mėsą supjaustyti delno dydžio gabalais.
2.
Kiekvieną gabalą pagardinti druska, pipirais, česnako granulėmis, kiaulienos prieskoniais ir aitriosios paprikos milteliais. Uždengti mėsą maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą marinuoti.
3.
Į dubenėlį supilti sojos padažą, balzaminį actą, sudėti garstyčias ir gerai išmaišyti.
4.
Marinuotą mėsą ištepti pagamintu sojos padažo, balzaminio acto ir garstyčių mišiniu.
5.
Kepimo skardą pašlakstyti aliejumi ir sudėti mėsą.
6.
Morkas ir bulves nuskusti, supjaustyti, bulves pagardinti bulvių prieskoniais, druska ir ištrinti su šlakeliu aliejaus. Sudėti į skardą, išdėlioti česnako skilteles ir rozmarino šakeles.
7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių orkaitėje apie 45 - 50 minutes.