INGREDIENTAI: 1 kilogramas burokėlių
1 pundelis kalendros (arba petražolių ar krapų)
4 šaukštai aliejaus (apytikriai)
4 šaukštai obuolių acto
3 šaukštai citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
3 šaukšteliai rudojo cukraus
1 šaukštelis himalajų druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą įpilti vandens, užvirti, sudėti burokėlius ir virti apie 35 minutes iki kol išvirs, tuomet nulupti ir supjaustyti stambesnėmis skiltelėmis, sudėti į dubenį.
2.
Kalendras susmulkinti.
3.
Į dubenį su burokėliais suberti druską, rudąjį cukrų, supilti citrinos sultis, obuolių actą ir aliejų, labai gerai išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje bent 4 valandoms.
4.
Tuomet burokėlius padėti į šaldytuvą ir ragauti po 12 valandų. Kuo ilgiau palauksite, tuo skanesni bus.