INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Želė sluoksniui:
77 gramai želės (mėgstamo skonio, 1 pakelio)
400 mililitrų vandens
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
300 mililitrų jogurto, natūralaus
250 gramų maskarponės sūrio
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai želatinos
100 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruošiame želė. Į dubenį suberiame želės miltelius, užpilame 400 ml karšto vandens ir maišome, kol ištirps. Dedame į šaldytuvą sustingti.
2.
Želatiną, kurią naudosime kremui užpilame virintu vėsiu vandeniu ir paliekame brinkti 15 min. Vėliau ją pašildome garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), paliekame šiek tiek atvėsti.
3.
Biskvitui kiaušinius išsukame su cukrumi ir vanilinu. Įsijojame miltus. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą formą.
4.
Kepame įkaitintoje iki 170 C laipsnių orkaitėje 25 min.
5.
Sustingusią želė supjaustome nedideliais gabalėliais.
6.
Maskarponę sumaišome su jogurtu ir cukrumi. Suberiame želė gabalėlius.
7.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į maskarponės masę. Plona srovele, maišant, supilame želatiną. Gerai išmaišome. Kremą supilame ant atvėsusio biskvito.
8.
Dedame į šaldytuvą stingti.
Patarimai:
•
Kepimo forma 24 cm skersmens.
•
Stiklinė 200 ml.