INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių (apie 240 gramų, kambario temperatūros)
130 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
120 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
50 mililitrų vandens
50 mililitrų amareto (ar kito nestipraus likerio, migdolų, amareto sirupo ar sulčių)
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Pertepimui:
350 gramų braškių
300 gramų varškės (pertrintos elektriniu trintuvu arba per sietelį)
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
1 sauja migdolų drožlių (kepintų)
4 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Standartinę stačiakampę orkaitės kepimo skardą (manoji 37x34 cm dydžio) ištieskite kepimo popieriumi.
2.
Kambario temperatūroje palaikytus kiaušinius su druska trumpai paplakite iki pirmųjų putų. Suberkite cukrų ir plakite bent 10 min., o galite ir 15 min., kol masė kelis kartus padidės, pabals ir taps labai puri. Prieš baigiant plakti, sudėkite vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę.
3.
Įsijokite miltus. Silikonine mentele viena kryptimi švelniai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite, kad tešla neprarastų purumo.
4.
Tešlą suverskite ant skardos ir mentele labai švelniai palyginkite, kad biskvitas iškeptų vienodo aukščio.
5.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min. Po 12 min. pradėkite tikrinti, ar biskvitas iškepė. Pirštu keliose vietose palieskite biskvito viršų, jose turi nelikti įdubimo, biskvitas, kaip kempinė, turi grįžti į ankstesnę padėtį. Jei įdubimai liko, kepkite dar kelias minutes. Neperkepkite, kad biskvitas nesukristų ir per daug neišsausėtų. Atvėsinkite.
6.
Apverskite ir iš lėto pašalinkite kepimo popierių. Perpjaukite biskvitą į 4 lygias dalis.
7.
Sumaišykite amaretą ar kitą naudojamą alternatyvą (likerį, sirupą ar citrinos sultis), vandenį, vanilės ekstraktą ir cukrų. Atidėkite, kol prireiks.
8.
Kremui paruošti, kremui sumaišykite gerai pertrintą varškę su vanilės ekstraktu, citrinos sultimis ir citrinos žievele.
9.
Šaltą grietinėlę plakite su cukraus pudra, kol sutirštės ir bus beveik visiškai išsiplakusi. Grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškę ir dar trumpai paplakite plaktuvu, kad kremas taptų tolygus.
10.
Torto sluoksniavimui, 3/4 braškių supjaustykite smulkesniais gabalėliais, o 1/4, priklausomai nuo braškių dydžio, perpjaukite per pusę ar į keturias dalis.
11.
Ant lėkštės dėkite biskvitą ir gausiai sudrėkinkite jį ketvirčiu sulaistymui paruošto sirupo (visam tortui prireiks viso sirupo). Paskirstykite dalį varškės kremo ir smulkiau pjaustytų braškių.
12.
Dėkite antrąjį biskvitą, suvilgykite sirupu, aptepkite kremu ir sudėkite braškes. Taip pat tęskite su trečiuoju. Galiausiai ant paskutinio sulaistyto biskvito sutepkite likusį varškės kremą ir sudėkite stambiau pjaustytas braškes.
13.
Apibarstykite kepintomis migdolų lazdelėmis. Galite skanauti iš karto.
Patarimai:
•
Jei sulaistymui naudosite sultis ar sirupą reguliuokite cukraus kiekį.