INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų sausainių (pvz. „Gaidelis“ ar digestive tipo)
100 gramų sviesto (82,5 %)
1 sluoksnis:
450 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
400 gramų mango tyrės (naudojau "Rūdolfs", arba gerai prinokusių mangų ar konservuotų)
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (atšaldytos)
200 mililitrų kondensuoto pieno, saldinto (apytikriai, pagal skonį)
90 mililitrų vandens (želatinai išbrinkinti)
24 gramai želatinos (naudojau „Dr. Oetker“)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas citrinos žievelės
1 šaukštelis vanilės pastos (arba ekstrakto)
2 sluoksnis:
200 mililitrų kokosų kremo (naudojau „Santa Maria“ 24% riebumo)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (atšaldytos)
40 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 šaukštai citrinų sulčių
50 mililitrų vandens (želatinai išbrinkinti)
8 gramai želatinos
3 sluoksnis:
300 gramų mango tyrės (naudojau "Rūdolfs", arba gerai prinokusių mangų ar konservuotų)
100 mililitrų vandens
60 mililitrų vandens (želatinai išbrinkinti)
20 gramų kondensuoto pieno, saldinto
15 gramų želatinos
2 šaukštai citrinų sulčių
Papuošimui:
pagal poreikį mango vaisiaus
pagal poreikį šilauogių
pagal poreikį mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui į virtuvinio kombaino ar elektrinio smulkintuvo indą sudėti sausainius ir sumalti iki trupinių.
2.
Į dubenį dėti sviestą, ištirpinti, supilti į dubenį su trupiniais ir išmaišyti.
3.
Torto formą su nusegamais kraštais iškloti pergamentiniu popieriumi, sudėti trupinius ir prispausti prie dugno.
4.
1 sluoksnio kremui į dubenį suberti želatina, supilti vandenį ir palikti 20 minučių iki kol išbrinks. Tuomet pašildyti garų vonelėje iki kol ištirps, o masė taps vientisa. Atvėsinti.
5.
Į dubenį dėti maskarponės sūrį, lengvai paplakti elektriniu plaktuvu, tuomet supilti grietinėlę ir plakti iki purios, vientisos masės. Įpilti kondesnuoto pieno, įdėti vanilės pastos ir išplakti. Sudėti mangų tyrę, supilti citrinų sultis, suberti citrinos žievelę ir išplakti. Supilti želatiną ir dar kartą gerai išplakti.
6.
Paruoštą masę supilti ant paruošto pagrindo ir dėti į šaldytuvą, kad sluoksnis apstingtų.
7.
2 sluoksnio kremui į dubenį suberti želatina, supilti vandenį ir palikti 20 minučių iki kol išbrinks. Tuomet pašildyti garų vonelėje iki kol ištirps, o masė taps vientisa. Atvėsinti.
8.
Į dubenį dėti kokosų kremą, kondesnuotą pieną, supilti citrinų sultis ir išplakti. Supilti želatiną ir dar kartą gerai išplakti.
9.
Į kitą dubenį supilti grietinėlę ir gerai išplakti iki standumo, tuomet atsargiai įmaišyti į kokosų masę.
10.
Paruoštą masę supilti ant apstingusio pirmojo sluoksnio ir dėti į šaldytuvą, kad sluoksnis apstingtų.
11.
3 sluoksniui į dubenį suberti želatina, supilti vandenį ir palikti 20 minučių iki kol išbrinks. Tuomet pašildyti garų vonelėje iki kol ištirps, o masė taps vientisa. Atvėsinti.
12.
Į dubenį sudėti mangų tyrę, supilti vandenį, citrinos sultis, kondensuotą pieną ir išmaišyti. Supilti želatiną ir gerai išplakti.
13.
Paruoštą masę supilti ant apstingusio kokoso sluoksnio.
14.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia, palaikyti visą naktį. Papuošti mangu, šilauogėmis ir mėtų lapeliais.
Patarimai:
•
Naudojau 24 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą.