TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Jūros neperbrisi, kalno neperkasi
Troškinti triušienos kumpeliai su morkomis ir čiobreliais
Troškinti triušienos kumpeliai su morkomis ir čiobreliais

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
400 gramų triušių kumpelių
2 vienetai morkų
1 vienetas saldžiosios paprikos
100 gramų salierų šaknų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
20 gramų sviesto
2 šaukštai raudonojo vyno acto
1 šaukštas balzaminio acto
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštelis rudojo cukraus
5 gramai džiovintų čiobrelių
2 vienetai čiobrelių šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
0.5 litro vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą įtriname druska, pipirais, garstyčiomis bei balzaminio actu. Dedame į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir marinuojame šaldytuve apie 1 valandą.

2.
Morkas sutarkuojame. Papriką, salierą ir svogūnus supjaustome nedideliais gabalėliais.

3.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir kepiname morkas, saliero šaknį, saldžiąją papriką bei svogūnus. Daržoves pagardiname druska, pipirais, ruduoju cukrumi bei raudonojo vyno actu, dar šiek tiek pakaitiname.

4.
Ant trupučio aliejaus kitoje keptuvėje apkepiname triušieną apie 10 min, tada mėsą sudedame į puodą troškinimui, ant viršaus dedame daržoves, beriame čiobrelius ir džiovintus, ir šviežius. Į puodą pilame vandenį ir troškiname apie 30 min ant vidutinės kaitros.




admin · 2024-05-07 03:33 · 45 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt