INGREDIENTAI: 500 mililitrų pieno
320 gramų kvietinių miltų (persijotų)
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai sviesto (tirpinto)
1 žiupsnelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų kiaulienos dešrelių
175 gramai fermentinio sūrio
2 šaukštai majonezo
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakti, supilti tirpintą sviestą, pieną, suberti druską, cukrų, viską išmaišyti. Suberti persijotus miltus, maišyti, kol masė taps vientisa. Tešla turi būti skystesnė nei įprasta blynų tešla.
2.
Keptuvę įkaitinti, pilti tešlos ir blynus kepti iš abiejų pusių.
3.
Įdarui sutarkuoti sūrį ir dešreles.
4.
Sumaišyti sūrį su kiaulienos dešrelėmis, įdėti 2 šaukštus majonezo, viską išmaišyti, pagal skonį berti maltų juodųjų pipirų.
5.
Ant iškepto lietinio vidurio dėti šaukštą įdaro, suvynioti. Suvyniotus lietinius sudėti į kepimo skardą.
6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7-10 minučių, kol sūris ištirps ir lietinio viršus įgaus švelniai rudą spalvą.