TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Morkus Tolmantas Žadmantė Žavinta
Raugintų kopūstų sriuba su mėsa
Raugintų kopūstų sriuba su mėsa

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos šoninės (apytikriai)
0.5 kilogramo raugintų kopūstų
3 vienetai bulvių (didesnių arba 4 mažesnių)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų (didesnio arba 2 mažesnių)
2 šaukštai pomidorų padažo (apytikriai)
2 lapeliai lauro lapų (apytikriai)
pagal skonį prieskonių mėsai (naudojau ,,Rokiškio mėsinės")
pagal skonį maltų juodųjų pipirų (naudojau ,,Rokiškio mėsinės")
pagal skonį persilado prieskonių (naudojau ,,Rokiškio mėsinės")
pagal skonį druskos
pagal poreikį sviesto (naudojau lydytą)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaulienos šoninę supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, sudėti į dubenį, berti prieskonius mėsai, pipirus, įtrinti.

2.
Įkaitinti keptuvę, sudėti šoninės gabaliukus ir apkepti iš abiejų pusių.

3.
Apkeptus šoninės gabaliukus sudėti į puodą, pilti vandenį, kad juos apsemtų ir virti apie 15 minučių, tuomet sudėti mažais gabaliukais pjaustytas bulves. Dar po 10 minučių sudėti raugintus kopūstus.

4.
Kol sriuba verda, burokine tarka sutarkuoti morkas, smulkiai supjaustyti svogūnus.

5.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti morkas ir svogūnus, kepti, kol kiek suminkštės. Tuomet dėti pomidorų padažą ir kepti dar 1 minutę.

6.
Paruoštas daržoves sudėti į puodą, dėti lauro lapelius, berti druską, išmaišyti ir virti 50 minučių.




admin · 2023-05-24 21:00 · 369 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt