INGREDIENTAI: 240 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (minkšto)
1 vienetas apelsinų
120 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas pieno
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išplakame sviestą iki purumo, tada įmušame kiaušinį ir suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišome.
2.
Į masę įtarkuojame apelsino žievelės (pagal skonį) ir įspaudžiame vieną šaukštą apelsino sulčių. Supilame pieną, suberiame miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišome. Pagamintą tešlą dedame 60 minučių į šaldytuvą.
3.
Tešlą iškočiojame ir suformuojame norimos formos sausainius. Ant sausainių galima pabarstyti cukraus, kad sausainių viršus būtų traškesnis. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.