INGREDIENTAI: 0.5 vieneto kopūstų (nedidelių)
1 kilogramas kiaulienos faršo
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 vienetai svogūnų
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas morkų
1 sauja ryžių
3 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštelis prieskonių maltai mėsai
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis pipirų
pagal poreikį druskos
pagal poreikį krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius apverdame (iki galo išvirti nebūtina, lai lieka gana birūs).
2.
Kopūstą smulkiai supjaustome.
3.
Į mėsą beriame prieskonius, mušame kiaušinius, sudedame apvirtus ryžius, smulkintą kopūstą, česnaką ir 1 svogūną. Masę gerai išmaišome. Formuojame kotletukus ir juos trumoai apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, jog susiformuotų plutelė. Apkeptus kotletukus dudedame į troškintuvą.
4.
Užpilame padažu sumaišytu iš pomidorų padažo, grietinėlės ir 300 ml vandens. Supjaustome morką ir svogūną, dedame į troškintuvą prie kukulių. Patroškiname apie 40 min. Pabaigoje pabarstome druska ir smulkintais krapais.
5.
Mes šiuos tinginių balandėlius valgėme su bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!