INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos
200 gramų rūgštynių
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš mėsos su kaulais ir svogūno bei morkų išvirkite sultinį ir nukoškite.
2.
Į sultinį sudėkite smulkintas bulves ir išvirkite.
3.
Sudėkite rūgštynes ir pavirkite, kol išvirs rūgštynės. Pagardinkite druska.
4.
Atskirai išvirkite kiaušinius. Supilkite sriubą į lėkštes, įdėkite grietinės ir po puselę virto kiaušinio.
5.
p.s. močiutė nedėdavo virto kiaušinio, o tiesiog išplakdavo kiaušinį ir supildavo į verdančią sriubą.