TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Šv. Florijonas, Gaisrų sergėtojo diena Latvijos Nepriklausomybės Deklaracijos diena
Tunas pataluose
Tunas pataluose

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušinių (virtų)
2 vienetai bulvių (virtų, vidutinio dydžio)
160 gramų tuno (arba lašišos, sairos ar kitos konservuotos žuvies)
2 vienetai marinuotų agurkų
1 vienetas burokėlių (virto)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (arba šalotinio ar poro)
1 pundelis krapų
pagal poreikį majonezo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves, burokėlius ir agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais. Smulkiai supjaustyti svogūną. Kiaušinį susmulkinti arba sutarkuoti. Krapus susmulkinti.

2.
Jei tunas savo sultyse, sultis nupilti, jei aliejuje - tuną sutrinti šakute kartu su aliejumi. Jei jo daug, nupilti.

3.
Dubenyje, kuriame norite serviruoti, sluoksniuoti daržoves. Pirmiausia dėti bulves, lengvai paspausti, aptepti majonezu, dėti burokėlius, aptepti majonezu, tuomet svogūnus, žuvį, aptepti majonezu, sudėti kiaušinius, vėl aptepti majonezu ir pabarstyti krapais.

4.
Dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms. Galima palikti ir visai nakčiai.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"



admin · 2023-05-13 18:00 · 196 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt