INGREDIENTAI: 300 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (3 stačiakampio formos lakštų, naudojome šaldytus)
6 vienetai braškių
šiek tiek cukraus pudros (papuošimui)
Padažui:
250 gramų braškių
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai vandens
1.5 šaukšto kukurūzų krakmolo
Kremui:
150 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, galima keisti maskarpone)
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Tešlos lakštus supjaustyti maždaug 4 - 5 cm pločio stačiakampiais (t.y. kiekvieną lapą perpjauti į 4 dalis). Sudėti į kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
3.
Kepti iki 200 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15 minučių - iki iškeps ir gražiai parus. Stebėkite, nes kiekviena orkaitė gali kaitinti skirtingai. Iškepusiems pyragėliams leisti atvėsti.
4.
Kol kepa pyragėliai, prasiruošti braškių padažą. Jam braškes supjaustyti nedideliais gabalėliais ir dėti į prikaistuvį. Ten pat berti cukrų, pilti citrinos sultis. Užvirinti ir virti ant vidutinės kaitros apie 6-7 min, tuomet braškes šiek tiek patrinti šakute.
5.
Į dubenėlį berti kukurūzų krakmolą, pilti vandenį ir išmaišyti. Šią masę nuolat maišant supilti į braškių padažą. Šiek tiek pakaitinti (neužverdant) iki padažas sutirštės. Nukelti nuo kaitros ir atidėti pravėsti.
6.
Kremui į dubenį dėti kreminį sūrį, berti cukrų, pilti vanilės ekstraktą ir grietinėlę. Viską išplakti elektriniu plaktuvu iki kremas laikys formą.
7.
Likusias braškes supjaustyti griežinėliais.
8.
Iškepusius ir atvėsusius pyragėlius perpjauti išilgai pusiau. Ant kiekvieno pyragėlio pagrindo dėti po dosnų šaukštą kremo, ant jo - keletą braškių griežinėlių ir paruošto braškių padažo, uždengti antra pyragėlio pusele.
9.
Pabarstyti cukraus pudra ir skanauti.
Patarimai:
•
Jei braškių padažo liks galite jį laikyti šaldytuve apie savaitę ir panaudoti prie blynelių, užtepti ant batono riekelės, dėti į košę, skanauti su jogurtu ar kitais patiekalais, kur naudotumėte uogienę.
•
Vietoje braškių padažo tinka ir braškių uogienė.
•
Jei sluoksniuotą tešlą naudojate šaldytą, kaip ir mes, ją paruoškite taip - įjungę kaisti orkaitę, juos vienu sluoksniu išdėliokite ant lentelės ir palikite pastovėti šaldytuvo vidurinėje lentynoje. Kai įkais orkaitė, galite juos naudoti pagal receptą.