INGREDIENTAI: Rudąjam pagrindui:
2 pakeliai sausainių (naudojau ‘Du gaideliai’)
200 g sviesto
Baltąjam viršutiniam sluoksniui:
500 g maskarponės sūrio
3 kiaušiniai
200 g grietinės
6 šaukštai cukraus
3 šaukštai bulvių krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Sausainius sutriname iki trupinių, sviestą išlydome ant mažos ugnies, supilame į trintus sausainius ir gerai sumaišome. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau tokią didesnę stačiakampę) ir gerai supresuojame pirštais, tolygiai paskirstydami. Kišam į įkaitintą (200 laipsnių) orkaitę ir apie 10 min. pakepame, kol lengvai rustels. Ištraukus orkaitės paliekame pagrindą atvėsti, o orkaitės temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių. Tuo tarpu į didesnį dubenį sukrečiame maskarponę bei grietinę, sudedame krakmolą, cukrų ir gerai išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Ant atvėsusio sausainių pagrindo užpilame paruoštą maskarponės masę. Kišame atgal į orkaitę ir kepame apie 40-50 minučių, kol pyrago viršus sutvirtės. Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti, o tada skanaujame.