TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Šv. Florijonas, Gaisrų sergėtojo diena Latvijos Nepriklausomybės Deklaracijos diena
Lęšių ir bolivinės balandos karis
Lęšių ir bolivinės balandos karis

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 litras daržovių sultinio
2 vienetai raudonosios paprikos
400 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo)
200 gramų žaliųjų lęšių
150 gramų bolivinių balandų
1 vienetas morkų (vidutinio dydžoo)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
1 vienetas mango vaisiaus (nebūtina, bet beprotiškai dera)
3 saujos špinatų
1 sauja kalendros (arba petražolių)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
3 centimetrai imbiero (šviežio)
2 šaukštai raudonosios kario pastos (arba pagal skonį, žr. patarimus)
2 šaukšteliai kario prieskonių (naudojau Mango Curry mišinį, bet tinka ir kitoks)
2 šaukštai žuvies padažo (arba pagal skonį)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morkas ir raudonas paprikas supjaustyti kubeliais. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Imbiero šaknį nulupti ir smulkiai sutarkuoti.

2.
Į puodą pilti aliejų, įkaitinti, dėti smulkintus svogūnus ir maišant pakepinti 3-4 min. Dėti česnakus, tarkuotą imbierą, paprikas, morkas ir maišant pakepinti dar 2-3 min.

3.
Tuomet dėti raudonojo kario pastą, berti kario miltelius ir maišant pakepinti apie 1 min.

4.
Į puodą su daržovėmis supilti kokosų pieną ir daržovių sultinį, išmaišyti ir užvirti.

5.
Kai užvirs, į puodą suberti lęšius ir bolivinę balandą, uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti 20-25 minutes arba iki lęšiai suminkštės, o balanda išvirs.

6.
Į išvirusį karį suberti špinatus, įspausti žaliosios citrinos sultis, suberti smulkintą kalendrą, baziliką, kubeliais pjaustytą mangą, išmaišyti. Pagal skonį pagardinti žuvies padažu.

7.
Patiekiant galima papuošti kalendrų lapeliais ir žaliųjų citrinų griežinėliais. Šalia kario tinka patiekti šias [ur=https://www.lamaistas.lt/receptas/greitos-jogurtines-duoneles-keptuveje-65918]greitas naan duoneles[/url].


Patarimai:

Kario pastos ir kario prieskonių intensyvumas gali labai skirtis priklausomai nuo gamintojo. Jei nesate tikri dėl savo naudojamų, gaminimo pradžioje šių pagardų dėkite perpus mažiau negu recepte. O kariui išvirus paragaukite ir, jei norėsis daugiau skonio intensyvumo, įdėkite papildomai (prieš tai išmaišę mažame kiekyje šilto vandens).




admin · 2023-05-06 12:00 · 165 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt