TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Erikas Erdvilas Rytė Julita Venancijus
Sausainių pyragas su varške ir obuoliais
Sausainių pyragas su varške ir obuoliais

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
800 gramų sausainių
1 sluoksnis:
8 vienetai obuolių
154 gramai braškių želė
2 sluoksnis:
1 kilogramas varškės (naudojau President)
4 vienetai kiaušinių (didelių)
225 gramai cukraus pudros
80 gramų pudingo
80 gramų pieno

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmam sluoksniui (obuolių tyrelei paruošti) obuolius smulkiai supjaustyti, dėti į puodą ir troškinti iki kol suminkštės ir obuoliai sukris, permaišyti iki vientisos masės. Atidėti atvėsti, paruoštos tyrelės svoris turėtų būti apie 1 litrą.

2.
Į paruoštą ir atvėsusią tyrelę suberti želę, išmaišyti ir palikti iki kol išbrinks.

3.
Antram sluoksniui (varškės masei) į dubenį pilti pieną, berti pudingo miltelius ir išmaišyti.

4.
Į puodą dėti varškę, įmušti kiaušinius, berti cukraus pudrą ir kaitinti nuolat maišant. Tuomet supilti pieno ir pudingo masę ir vėl kaitinti iki kol sutirštės. Tuomet atidėti atvėsti.

5.
Obuolių masę pašildyti, kad ištirptų želatina. Atidėti atvėsti.

6.
Kepimo formą (naudojau 28x18 cm) ištiesti kepimo popieriumi, tuomet maistine plėvele.

7.
Pradėti sluoksniuoti - dėti sausainius per visą plotą, aš sudėjau 15 sausainių, tuomet dėti pusę paruošto kremo su varške, paskirstyti per visą plotą, vėl sudėlioti sausainius, pusę kiekio obuolių masės, paskirstyti, vėl dėti sausainius, tuomet likusį kremą, vėl sausainius, likusią obuolių masę ir vėl išdėlioti sausainius.

8.
Uždengti maistine plėvele, dėti į šaltą vietą kelioms valandoms, o geriausia visai nakčiai, kad sustingtų. Tuomet pjaustyti gabalėliais ir skanauti.




admin · 2023-05-05 00:00 · 176 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt