TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Erikas Erdvilas Rytė Julita Venancijus
Faršu įdarytas kalafioras orkaitėje
Įdarytas farširuotas kalafioras

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
1 vienetas žiedinių kopūstų (vidutinio dydžio)
700 gramų maltos mėsos (tiks bet kuri mėgiama)
100 gramų fermentinio sūrio
50 gramų majonezo
2 šaukštai džiūvėsėlių
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 saujelė žalumynų (galima ir nedėti)
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių mėsai (tiks bet kurie mėgiami)
šiek tiek pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

1.
Iš kalafioro atsargiai išpjauti kotą, stengiantis neišardyti žiedynų, ir taip padaryti ertmės kalafioro viduje.

2.
Kalafiorą dėti į verdantį vandenį (jog vanduo visiškai apsemtų) ir jį pavirti 5 minutes. Tada išgriebti ir perlieti šaltu vandeniu, jog nustotų virti.

3.
Maltą mėsą sumaišyti su smulkintu svogūnu, smulkintais žalumynais (tinka petražolės, bazilikas, svogūnų laiškai ar kiti mėgiami), pipirais, druska, prieskoniais mėsai bei kiaušiniu. Kalafiorui išvirus, prikišti faršo į jo tarpelius (lapkočio vietą bei tarpelius tarp žiedynų).

4.
Įspausti į majonezą česnaką, sumaišyti. Paruoštą žiedinį kopūstą aptepti majonezu su česnakais, pabarstyti džiūvėsėliais ir kepti įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 40 minučių.

5.
Tuomet apibarstyti kopūstą tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 10 min pakepti, kol sūris gražiai apskrus. Skanaus!




admin · 2023-05-03 15:00 · 163 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt