INGREDIENTAI: Tešlai:
600 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų sviesto (kmbario temepratūros)
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
Įdarui:
1 kilogramas kiaulienos šoninės
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą su grietine išplakame, įmušame kiaušinius, beriame miltus ir minkome tešlą. Miltų dėkite tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet ir nebūtų kieta, jų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau, priklausomai nuo miltų rūšies bei kiaušinių dydžio. Išminkytą tešlą uždengiame ir 30 minučių dedame į šaldytuvą.
2.
Šoninę įdarui smulkiai supjaustome (mėsa idarui turėtų būti pjaustoma tikrai smulkiai). Sumaišome su smulkintu svogūnu ir prieskoniais.
3.
Tešlą padaliname į vienodo dydžio rutuliukus. Kiekvieną kočiojame į apskritimą, dedame paruoštos mėsos, užspaudžiame kraštus pynute. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepame kiaušiniu tryniu.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!