INGREDIENTAI: 350 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
3 šaukštai kakavos (apytikriai)
2 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
Įdarui:
350 gramų varškės
2 šaukštai grietinės
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
pagal skonį mėlynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, pilti pieną, berti druską, cukrų, vanilę ir išplakti. Įsijoti miltus su kakava ir dar kartą suplakti.
2.
Į gautą masę pilti aliejų, išmaišyti ir palikti tešlą pastovėti 15 - 20 minučių.
3.
Keptuvę įkaitinti, pilti samtį tešlos ir pakėlus keptuvę pasukioti ore, kad tešla pasiskirstytų per visą plotį. Kepti apie 2 minutes, tuomet apversti ir kepti iki kol iškeps.
4.
Įdarui į dubenį dėti varškę, grietinę, berti cukrų, vanilę ir gerai išmaišyti. Sudėti mėlynes ir permaišyti.
5.
Ant iškepusio blynelio dėti paruošto įdaro, sulankstyti. Taip paruošti visus blynelius.
6.
Įkaitinti keptuvę, sudėti blynelius ir dar apkepti iš abiejų pusių.
7.
Patiekti galima su grietine ar vaniliniu padažu.