INGREDIENTAI: Tešlai:
500 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
180 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai aliejaus (+ papildomai apkepimui)
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
700 gramų jautienos (arba kitos mėgstamos mėsos)
150 mililitrų mėsos sultinio (likusio po mėsos virimo, apytikriai)
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gaminame įdarą. Pirmiausia išvirkite mėsos sultinį. Į puodą pilkite vandens, dėkite mėsą ir virkite apie valandą iki kol mėsa išvirs. Išvirus mėsai sultinio neišpilkite, jį vėliau panaudosite maltos mėsos įdarui.
2.
Mėsą sumalkite.
3.
Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite.
4.
Svogūną smulkiai supjaustykite, suberkite į keptuvę ir pakepkite kol gražiai apskrus. Įdėkite sviesto ir pakepkite dar porą minučių. Po to įberkite miltų ir pakepkite dar 2–3 minutes.
5.
Į keptuvę sudėkite sumaltą mėsa, supilkite sultinį ir virkite, kol sutirštės. Įdaras turėtų tapti tirštas.
6.
Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Taip paruoštą mėsą bus sultinga ir pjaustant blynelį ne taip byrės.
7.
Tešlai į dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir įsijokite miltus. Gerai išmaišykite elektriniu plaktuvu, kad neliktų miltų gumuliukų. Paruoštą tešlą palikite 20 minučių pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai. Po to įpilkite aliejaus, išmaišykite. Tešla turi būti skystoka.
8.
Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje, be riebalų. Plonu sluoksniu (pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilkite lietinių tešlą. Blynelis turi būti plonytis. Kai lietinis gražiai pagelsta, apverskite ir apkepkite jo kitą pusę kelias sekundes.
9.
Ant kiekvieno gerai iškepto lietinio blyno pusės dėkite po du šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite į vokelį (kad neliktų mėsos, siūlau ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynų).
10.
Į keptuvę dėkite sviesto arba įpilkite aliejaus, įkaitinkite, sudėkite blynelius ir apkepkite ant nedidelės kaitros iki kol gražiai apskrus.
11.
Patiekite su grietine arba jogurtu.