AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 450 gramų kvietinių miltų
180 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
60 mililitrų pieno
20 gramų šlapių mielių
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildyti iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų) berti šaukštelį cukraus, sudėti mieles, išmaišyti. Ant paviršiaus išmaišytos masės paberti truputį miltų. Palikti apie 5-10 min pastovėti, kad mielės pradėtų veikti.
2.
Sviestą gerai išplakti iki kreminės masės su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, kiaušiniu. Įmaišyti suputojusias suaktyvintas mieles - aš tai darau elektrine maišykle.
3.
Miltus persijoti ir suberti į paruoštą masę, išmaišyti, maišyti neilgai, tik kol nelieka sausų miltų. Išeis puri, lyg minkymui tinkama tešla. Ją uždengti rankšluostėliu ir palikti ilsėtis apie 1 val. Tešla nepakils kaip bandelėm, tik vos vos.
4.
Tada gnybiame tešlos ir delnais formuoti kamuoliukus, juos pridengti, kad nedžiūtų, kol kepa vafliukai.
5.
Kepiau elektrinėje vaflinėje.