INGREDIENTAI: Pagrindui:
250 gramų sausainių (naudojau "Selga" šokoladinio skonio)
70 gramų sviesto
Kremui:
300 gramų maskarponės sūrio
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų balto šokolado
125 gramai aviečių
80 gramų cukraus pudros
50 mililitrų vandens (šalto)
10 gramų želatinos
1 vienetas vanilės ankšties
Viršui:
120 gramų balto šokolado
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
25 gramai vandens
1 šaukštas matcha miltelių (naudojau matchanature)
1 šaukštas vandens
5 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui į dubenį dėti sausainius ir sutrinti elektriniu smulkintuvu iki trupinių.
2.
Į kitą dubenį dėti sviestą, ištirpinti. Supilti į dubenį su sausainių trupiniais, išmaišyti.
3.
Torto formos (naudojau 18 cm skersmens formą nusegamais kraštais) dugną iškloti pergamentiniu popieriumi, sudėti trupinius prispausti prie dugno.
4.
Kremui į dubenį suberti želatiną, užpilti vandens ir išmaišyti. Palikti 20 minučių iki kol išbrinks. Tuomet ištirpinti garų vonelėje iki vientisos, skystos masės.
5.
Į puodą supilti 200 ml grietinėlės (50 ml atidėkite), vanilės ankšti perpjauti išilgai, praskleisti ir turinį išimti šaukšteliu ar peiliu, sudėti į puodą su grietinėle. Pašildyti, virinti nereikia. Tuomet nukelti nuo ugnies.
6.
Šokoladą sulaužyti, sudėti į puodą su grietinėle. Išmaišyti, kad šokoladas ištirptų. Tuomet supilti želatiną ir kruopščiai išmaišyti.
7.
Į dubenį sudėti maskarponę, supilti likusią grietinėlę ir išmaišyti. Berti cukraus pudrą ir gerai išmaišyti. Tuomet supilti šokolado masę ir dar kartą gerai permaišyti.
8.
Ant paruošto pagrindo supilti paruoštą masę, sudėti avietes ir dėti į šaldytuvą iki kol sluoksnis apstings.
9.
Viršui į dubenį suberti želatiną, užpilti vandens ir išmaišyti. Palikti 20 minučių iki kol išbrinks. Tuomet ištirpinti garų vonelėje iki vientisos, skystos masės.
10.
Į dubenį pilti vandenė, įsijoti Matcha miltelius ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
11.
Į puodą pilti grietinėlę, pašildyti. Supilti želatiną, išmaišyti.
12.
Šokoladą susmulkinti, sudėti į puodą su grietinėle. Maišyti iki kol ištirps. Tuomet supilti Matcha arbatą ir dar kartą gerai išmaišyti.
13.
Paruoštą masę supilti į torto formą ant apstingusio maskarponės sluoksnio ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms, o geriausia per naktį.