INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
7 gramai sausų mielių
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Glajui:
1 šaukštas sviesto
50 gramų juodojo šokolado
Pabarstymui:
pagal poreikį kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildome iki 36 C laipsnių. Suberiame cukrų ir mieles. Gerai išmaišome ir leidžiame šiek tiek pastovėti.
2.
Sviestą ištirpiname.
3.
Kiaušinį paplakame šakute.
4.
Į miltus supilame tirpintą sviestą, kiaušinį, beriame druskos. Truputį viską išmaišome. Supilame pieną su mielėmis. Tešlą minkome, kol tampa elastinga ir minkšta. Užklojame ir paliekame pastovėti apie 2 val. šiltai. Tešlą dar kartą perminkome.
5.
Aptepimui paplakame kiaušinį.
6.
Gnybiame po gabalėlį tešlos ir delnais formuojame nedidelius rutuliukus. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Paliekame dar apie 20 – 30 min pakilti. Patepame kiaušinio plakiniu.
7.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 – 35 min.
8.
Glajui šokoladą su sviestu ištirpiname garų vonelėje.
9.
Iškepusias ir pravėsusias bandeles patepame šokoladiniu glajumi ir pabarstome kokoso drožlėmis.