INGREDIENTAI: 450 gramų vištienos krūtinėlės (apytikriai)
1 vienetas avokadų
1 vienetas agurkų
1 vienetas svogūnų (mažo)
1 pundelis svogūnų laiškų
pagal skonį petražolių
pagal skonį krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
3 šaukštai avokadų aliejaus (ar kito mėgstamo)
3 šaukštai citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis džiovintų mėtų (arba šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą įpilti vandens, įberti druskos, dėti vištieną, užvirti ir nuo užvirimo virti apie 15 - 20 minučių.
2.
Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką, išskobti minkštimą ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Agurką, svogūną, svogūno laiškus, petražoles ir krapus susmulkinti. Suberti į dubenį.
3.
Padažui į dubenėlį supilti aliejų, citrinos sultis, suberti krapus ir įspausti česnako, išmaišyti.
4.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į dubenį su daržovėmis, įberti pipirų. Užpilti padažą ir išmaišyti.