TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-23 21:19
Varškės spurgytės
Varškės spurgytės

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
500 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
8 šaukštai kvietinių miltų
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis sodos (arba kepimo miltelių)
Kepimui:
0.5 litro rapsų aliejaus
Pabarstymui:
2 šaukštai cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę, cukrų ir kiaušinius sutriname iki vientisos konsistencijos masės. Sijojame miltus, sumaišytus su soda arba kepimo milteliais ir išmaišome. Tešla bus sunkiai maišoma.

2.
Įkaitiname aliejų. Nekaitinkite labai stipriai - spurgos paviršius degs, o vidus nespės iškepti.

3.
Drėgnomis rankomis imame po nedidelį kiekį tešlos ir formuojame rutuliukus. Siunčiame spurgytes į aliejų. Nepamirškite, kad spurgos kepdamos smarkiai padidės. Kepame, kol gražiai apskrus ir padidės.

4.
Iškepusias spurgas išgriebiame iš aliejaus ir sudedame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius. Šiek tiek atvėsusias spurgytes apibarstome cukraus pudra.




admin · 2023-04-23 06:00 · 288 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt