INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens (šilto)
25 mililitrai aliejaus
15 gramų šlapių mielių (arba 7 g sausų)
0.5 šaukštelio druskos
Padažui:
150 mililitrų pomidorų padažo (be priedų)
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio česnako miltelių
pagal skonį druskos
Viršui:
pagal poreikį mocarela sūrio (sausos, tarkuotos)
pagal poreikį dešros (mėgstamos arba mėgstamo kumpio)
pagal poreikį grybų
pagal poreikį rausvųjų svogūnų
1 pundelis petražolių
Užtepimui:
1 šlakelis aliejaus
Papildomai:
1 saujelė kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti mieles, druską, supilti aliejų, berti miltus, pilti vandenį ir minkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga ir lipni. Dar ilgiau minkoma tešla turi nebekibti prie rankų ir stalo. Uždengti tešlą rankšluostėliu ir palikti kilti iki kol padvigubės.
2.
Į dubenėlį dėti pomidorų padažą, berti baziliką, raudonėlį, česnako miltelius ir druską, išmaišyti ir palikti pastovėti iki kol pakils tešla.
3.
Stalą pabarstyti miltais, dėti tešlą ir ją rankomis ištampyti į į apvalų ploną paplotėlį.
4.
Paruoštą padą perkelti ant lentelės, nuo kurios bus patogiausia perkelti ant kepimo akmens. Padas neturi prikibti prie pagrindo, o lengvai judėti, tad nereikia pagailėti miltų.
5.
Grybus supjaustyti griežinėliais, svogūnus pusžiedžiais, pasmulkinti dešrą ir petražoles.
6.
Paruoštą padą patepti pomidorų padažu, užbarstyti sūriu, išdėlioti dešrą, grybus ir svogūnus, pabarstyti petražolėmis.
7.
Tešlos kraštelį patepti aliejumi.
8.
Kepsninėje virš žarijų įkaitinti akmenį kepimui. Kaitinti apie 15 minučių iki kol pasieks apie 200 C laipsnių temperatūrą. Uždėti picą ir kepti apie 5 minutes. Mentele ar peiliu patikrinti - atkelti šiek tiek tešlos kraštą ir pažiūrėti ar skrunda picos padas. Jei jau skrunda, tai pica iškepusi.
Patarimai:
•
Viršų galima gardinti kitomis mėgstamomis daržovėmis.