TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Citrininiai kiaulienos iešmeliai
Citrininiai kiaulienos iešmeliai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų kiaulienos mentės
4 vienetai pitos
1 vienetas pomidorų
2 šaukšteliai prieskonių kepsniams (naudojome "Santa Maria" citrininius su žolelėmis)
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį salotų
pagal poreikį rausvųjų svogūnų
Padažui:
200 mililitrų graikiško jogurto
100 mililitrų majonezo
1 šaukštas aitriųjų paprikų padažo (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštelis persilado prieskonių (naudojome "Santa Maria")
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų (naudojome "Santa Maria")
1 žiupsnelis pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry )
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iešmelius pamirkykite vandenyje, kad kepant kepsninėje jie neužsidegtų.

2.
Supjaustykite mėsą gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Pagardinkite kepsnių prieskoniais ir druska. Sumaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant mėsos.

3.
Suverkite mėsą ant iešmelių.

4.
Paruoškite kepsninę taip, kad kaitra būtų vidutinė ir tiesioginė (apie 220 °C).

5.
Iešmelius kepkite uždarę dangtį maždaug 15 minučių. Pasukite kas tris minutes. Temperatūra mėsos viduje turi pasiekti apie 75 °C.

6.
Pirmiausiai į pitą dėkite mėsos, tada pjaustytų pomidorų, raudonųjų kopūstų salotų bei marinuotų raudonųjų svogūnų.

7.
Padažui visus ingredientus sumaišykite dubenyje.

8.
Palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių, o geriausia – per naktį.


Patarimai:

Prireikus padažą galima lengvai pakoreguoti. Pavyzdžiui, graikišką jogurtą galite pakeisti sojų ar avižų produktais, o vietoj įprasto majonezo naudoti majonezą be kiaušinių, taip paruošite veganišką padažą.


Vietoje pitos galite naudoti tortilijas.



Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.



admin · 2023-04-21 00:00 · 294 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt