INGREDIENTAI: Pagrindui:
300 gramų sausainių
150 gramų sviesto
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir paliekame 20 - 30 minučių, kad išbrinktų.
2.
Pagrindui elektriniu smulkintuvu arba mėsmale sutriname sausainius. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į formą nuimamais kraštais ir stipriai spausdami suformuojame pagrindą. Paliekame jį šaldytuve sustingti, kol ruošiame įdarą.
3.
Išplakame grietinėlę su cukrumi iki standumo, sudedame maskarponę ir atsargiai, bet gerai išmaišome.
4.
Želatiną pakatiname virš garų vonelės, kad ištirptų (bet neužverdame) ir nukeliame nuo viryklės. Paliekame pravėsti, o tada pildami plona srovele įmaišome į maskarponės masę.
5.
Įdarą dedame ant torto pagrindo ir tolygiai paskirstome.
6.
Tortą dedame į šaldytuvą 3 - 4 valandoms, kad sustingtų.
Patarimai:
•
Tortui tinka naudoti 24 - 26 centimetrų apvalią kepimo formą.