AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos krūtinėlės
3 riekės batono (ar šviesios forminės duonos)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek miltų
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek citrinos žievelės
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
3 šaukštai majonezo
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite maždaug piršto storio gabalėliais.
2.
Į elektrinį smulkintuvą sudėkite plėšytas batono riekeles, petražoles, krapus, citrinos žievelę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską susmulkinkite, bet ne per smulkiai, kad liktų ir stambesni gabalėliai.
3.
Į gilesnes lėkštes sudėkite batono trupinius, į kitą - miltus, dar į kitą - išplaktą kiaušinį.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite miltų perteklių, pamirkykite kiaušinio plakinyje ir batono trupiniuose.
5.
Kepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gabalėliai gražiai apskrus. Iškepus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigerų aliejaus perteklius.
6.
Padažui išmaišyti majonezą su garstyčiomis ir su juo patiekti vištieną.