TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Babytės kelmas
Babytės kelmas

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
2 vienetai šonkaulių
1.5 kilogramo kiaulienos faršo
280 gramų marinuotų pievagrybių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako (didesnių)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį petražolių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šonkauliai turėtų būti neaukšti. Prieš gaminant, bent 3-4 val juos pagal skonį pabarstyti druska ir pipirais. Taip pat druska ir pipirais pagardinti faršą.

2.
Susmulkinti svogūną ir česnaką, smulkiai sutarkuoti morką ir viską sudėti į faršą, labai gerai išmaišyti ir palikti šiek tiek pastovėti.

3.
Šonkaulių juostą reikia sujungti mediniais dantų krapštukais, kad gerai stovėtų (pastatant tokią kaip tvorą), taip pat dar galima aprišti siūlu. Į vidų sudedamas paruoštas faršas. Uždengti folija.

4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min., vėliau nudengti foliją ir kepti dar 45 min.

5.
Išimtą kelmą papuošti marinuotais pievagrybiais ir petražolėmis. Prie šio patiekalo labai tinka bulvių košė.




admin · 2023-04-16 12:00 · 256 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt