INGREDIENTAI: 2 vienetai šonkaulių
1.5 kilogramo kiaulienos faršo
280 gramų marinuotų pievagrybių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako (didesnių)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šonkauliai turėtų būti neaukšti. Prieš gaminant, bent 3-4 val juos pagal skonį pabarstyti druska ir pipirais. Taip pat druska ir pipirais pagardinti faršą.
2.
Susmulkinti svogūną ir česnaką, smulkiai sutarkuoti morką ir viską sudėti į faršą, labai gerai išmaišyti ir palikti šiek tiek pastovėti.
3.
Šonkaulių juostą reikia sujungti mediniais dantų krapštukais, kad gerai stovėtų (pastatant tokią kaip tvorą), taip pat dar galima aprišti siūlu. Į vidų sudedamas paruoštas faršas. Uždengti folija.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min., vėliau nudengti foliją ir kepti dar 45 min.
5.
Išimtą kelmą papuošti marinuotais pievagrybiais ir petražolėmis. Prie šio patiekalo labai tinka bulvių košė.