INGREDIENTAI: 250 mililitrų kefyro
180 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus (apytikriai)
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kefyrą trumpai pašildyti mikrobangų krosnelėje.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinį, suberti cukrų, įdėti vanilės, įpilti kefyrą, įberti druskos ir išmaišyti. Tuomet įsijoti miltus (miltų berkite tiek, kad tešlos konsistencija būtų tiršta), įberti sodos (jos gesinti nereikia, nes yra kefyro) ir dar kartą permaišyti.
3.
Paruoštą tešlą palikti kambario temperatūroje 15 - 20 minučių ir jos daugiau nemaišyti. Tai svarbu, nes tik tuomet blyneliai bus purūs ir minkšti.
4.
Į keptuvę dėti silikoninę formą ir pilti tešlą į apskritimus, kepti apie minutę ar dvi, tuomet imtu už formos kraštų ir apversti blynelius. Jei formos neturite, galima kepti įprastai - pilti gerą šaukštą tešlos ir kepti blynelius iš abiejų pusių iki kol gražiai parus.