TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kėdainių blynai orkaitėje
Kėdainių blynai

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
500 gramų maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį penkių pipirų mišinio (arba kitokių mėgstamų prieskonių mėsai)
pagal skonį druskos
pagal poreikį ghee sviesto (arba kitokių riebalų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėti mėsą.

2.
Svogūną smulkiai supjaustyti, suberti į dubenį su mėsa, įberti pipirų, druskos, gerai išminkyti ir padaryti 8 - 9 plonus paplotėlius.

3.
Bulves sutarkuoti, jei jos labai vandeningos, skystį nupilti. Įmušti kiaušinius, įberti druskos, šakute paplakti kiaušinius, tuomet visiškai išmaišyti.

4.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti. Dėti šaukštą bulvių tarkių, taip užpildyti visą keptuvę blyneliais, ant bulvių blynelių dėti mėsos paplotėlius, tuomet vėl dėti bulvių tarkio, jį paskleisti plonu sluoksniu, kad uždengtų mėsą. Pakepti iki kol apačia paskrus, tuomet apversti. Taip iškepti visus blynus iki kol neliks ingredientų.

5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, patepti sviestu, sudėti blynus. Kepti įkaitintoje iki 195 C - 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių arba iki kol blynai gražiai paruduos. Jei reikia, galima vieną kartą apversti.

6.
Labai tinka tiekti su riebesne grietine (pavyzdžiui, 40%), ją ištirpinus nedideliame puode. Jei norite, galima į lydomą grietinę įpilti šiek tiek verdančio vandens.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"



admin · 2023-04-15 21:00 · 271 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt