INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
250 gramų miltų (apytikriai)
200 mililitrų kefyro
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
150 gramų sviesto
3 saujos mėlynių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius mikseriu labai gerai išplakti su cukrumi (plakti bent kokias 5-7 minutes). Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, supilti kefyrą, šaukštu išmaišyti.
2.
Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų riebios grietinės tirštumo.
3.
Kekso formą patepti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais ir krėsti pusę tešlos. Ant jos tolygiai paskirstyti mėlynes. Ant mėlynių paskirstyti likusią dalį tešlos.
4.
Šauti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 - 40 minučių, kol keksas gražiai apskrus, o įsmeigus pagaliuką jį ištrauksite neapsivėlusį tešla.
5.
Iškepusiam keksui leisti visiškai atvėsti, o tada pjaustyti.