INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų (arba ruginių pilno grūdo miltų)
500 mililitrų pieno
300 gramų cukraus
150 gramų sviesto
150 gramų aguonų
150 gramų kokoso drožlių
120 gramų migdolų
1 šaukštas cinamono
1.5 šaukštelio sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Suberkite aguonas į kelis kartus perlenktą marlę ir pakiškite po vandeniu, jog nusiplautų.
2.
Susmulkinkite migdolus elektriniu trintuvu arba peiliu (nebūtina smulkinti iki miltų, galite palikti ir stambesnių gabaliukų).
3.
Į didelį indą sudėkite miltus, sodą, cinamoną, kokoso drožles ir migdolus, išmaišykite.
4.
Į kitą didelį indą sudėkite likusius ingredientus (aguonas, cukrų, sviestą ir pieną). Juos išmaišę, sudėkite į pirmąjį indą ir vėl gerai sumaišykite.
5.
Gautą tešlą supilkite į skardą (man puikiai tiko 26,5 x 22,5 cm), pateptą riebalais. Viršų pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
6.
Kepkite 5 0min. iki 180º C įkaitintoje orkaitėje. Jei po 50 min. į pyragą įkišus dantų krapštuką jis apsivolioja tešla - kepkite dar 10 min. Skanaus!