AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas agurkų (naudojau 12 vienetų)
1 pundelis krapų
6 skiltelės česnako (didesnių arba 7 mažesnių)
10 vienetų pipirų (žirneliais)
3 vienetai lauro lapų
3 vienetai vyšnių lapų (apytikriai)
Marinatui:
1 litras vandens (virinto, karšto)
2 šaukštai druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas obuolių acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Agurkus nuplauti, nupjauti galiukus.
2.
Į dubenį supilti vandenį, suberti druską, cukrų, supilti obuolių actą ir gerai išmaišyti iki kol druska ir cukrus ištirps.
3.
Česnako skilteles perpjauti pusiau. Krapus šiek tiek pasmulkinti.
4.
Į indą sudėti agurkus, krapus, česnakus, pipirus, lauro lapelius, vyšnių lapelius. Užpilti paruoštą karštą marinatą ir uždengti dangčiu. Laikyti virtuvėje vieną parą arba dvi, kambario temperatūroje.