INGREDIENTAI: 200 gramų kvietinių miltų
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
100 gramų sviesto
1 sauja šilauogių (puikiai tiks ir mėlynės)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.
2.
Sviestą ištirpiname ir šiek tiek jau pravėsusį supilame į kiaušinio plakinį. Suberiame varškę. Gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Suberiame uogas. Masę gerai išmaišome.
3.
Įkaitiname elektrinę barankų kepimo keptuvę. Dedame po nepilną šaukštą tešlos. Kepame, kol iškeps ir barankytės gražiai paruduos.