TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Pievagrybių ir mėsos kukulių sriuba
Pievagrybių ir mėsos kukulių sriuba

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
6 vienetai pievagrybių
3 vienetai bulvių
1 vienetas poro
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
30 gramų sviesto
3 šaukštai lydyto sūrelio
1 skiltelė česnako
1 šaukštas svogūnų laiškų (smulkintų)
1 šaukštas krapų (smulkintų)
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
2 litrai vandens (arba sultinio)
Faršui:
400 gramų maltos kiaulienos
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis prieskonių maltai mėsai
šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Faršui į maltą kiaulieną įmušame kiaušinį, įberiame druskos, maltos mėsos prieskonių. Masę gerai išmaišome.

2.
Svogūną, porą ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame. Pievagrybius supjaustome riekelėmis, bulves nedideliais gabalėliais.

3.
Puode ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintus svogūnus, porus, česnaką ir morkas. Pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Sudedame pievagrybius. Pakepiname keletą minučių. Užpilame vandeniu, suberiame bulves, lauro lapus.

4.
Sriubai užvirus, iš maltos kiaulienos gnybiame gabalėlius, delnais formuojame kąsnio dydžio kukulius ir sudedame į sriubą. Verdame apie 15 – 20 min. Pagardiname druska, žalumynais, įmaišome lydytą sūrelį. Viską dar kartą užverdame.

5.
Pilstome į dubenėlius ir ragaujame.




admin · 2023-04-09 12:00 · 273 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt