TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kefyro tešlos koldūnai su mėsos įdaru
Kefyro tešlos koldūnai su mėsos įdaru

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
6 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė vandens (verdančio)
1 stiklinė kefyro
10 šaukštų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų kiaulienos (smulkintos)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis maltų lauro lapų
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus ir druską suberiame į dubenį. Supilame aliejų ir išmaišome šaukštu. Užpilame verdančiu vandeniu ir maišome, kol tešla atvėsta. Supilame kefyrą ir išminkome tešlą.

2.
Pasiruošiame įdarą. Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės. Į kiaulieną mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, lauro lapelių. Sudedame kepintus svogūnus. Masę gerai išmaišome.

4.
Tešlą iškočiojame plonai, išpjauname nedidelius apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dedame mėsos įdaro ir užspaudžiame kraštus.

5.
Verdame pasūdytame vandenyje apie 15 min. Valgome kaip skaniau - su spirgučių ar grietinės padažu.


Patarimai:

Stiklinė 200 ml.




admin · 2023-04-09 00:00 · 286 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt