INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
130 mililitrų kefyro
120 gramų manų kruopų
80 gramų sviesto (lydyto)
70 gramų cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu iki kol masė taps balta. Supilti sviestą ir vėl išplakti.
2.
Į dubenį su paruošta mase supilti kefyrą, per paplakti. Vis maišant įsijoti miltus su kepimo milteliais, suberti manų kruopas ir išmaišyti. Palikti 15 minučių pastovėti.
3.
Kepimo formą (naudojau 20 cm skersmens) aptepti aliejumi, supilti paruoštą tešlą, sudėti uogas. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje 50 minučių.