INGREDIENTAI: 2 vienetai persikų
100 gramų bri sūrio
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas medaus (naudojau su šermukšniais)
2 vienetai mėtų šakelių (lapelių)
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Persikus nuplauname, perpjauname per pusę, išimame kauliukus.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame medų ir pakaitiname, kol ištirps. Sudedame persikų puseles ir pakepiname iš abiejų pusių, kol gražiai karamelizuosis. Apšlakstome citrinų sultimis, atidedame į lėkštę.
3.
Sūrį supjaustome nemažais gabalėliais ir pašildome keptuvėje, kurioje kepė persikai. Sūriui pradėjus lydytis, dedame jį į lėkštę su persikais.
4.
Puošiame mėtų lapeliais.