TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Virtiniai su bulvių ir šoninės įdaru
Virtiniai su bulvių ir šoninės įdaru

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
100 gramų karštai rūkytos šoninės
50 mililitrų pieno
1 šaukštas sviesto
2 skiltelės česnako
šiek tiek krapų
Tešlai:
350 gramų miltų
150 mililitrų vandens
2 vienetai kiaušinių trynių
šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia paruošiame tešlą: miltus įsijojame į dubenį, miltų viršuje padarome duobutę, į kurią įpilame su druska (druskos pagal skonį, aš dėjau 0,5 a.š.) išplauktus kiaušinių trynius ir vandenį. Išminkome tešlą – turi gautis lipnoka tąsi masė. Uždengiame dubenį dangčiu ir paliekame tešlą pailsėti maždaug pusvalandžiui.

2.
Išverdame bulves. Sutriname jas su sviestu ir šlakeliu pieno (kad nesigautų skysta košė), įdedame mėgstamų prieskonių – druskos, pipirų, krapų ar kt.

3.
Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą šoninę ir smulkintą česnaką. Svogūnų mylėtojai dėkite svogūną vietoje česnako. Keptuvės turinį išmaišome su bulvių koše.

4.
Iškočiojame tešlą maždaug iki 2 mm storio ir išspaudžiame norimo dydžio rutuliukus. Aš naudojau alaus bokalą, taigi virtiniai buvo didoki. Į kiekvieno apkritimo vidurį dedame po šaukštą įdaro ir tvirtai užspaudžiame galus. Jei turite laiko ir noro, kraštus galima užvynioti.

5.
Į verdantį vandenį dedame koldūnus ir verdame 5 minutes po to kai iškyla į paviršių. Patiekiame su mėgstamais padažais – sviestu, grietine. Aš pagaminau tokį padažą, kuris labai tiko: 3 v.š. grietinės, 1 a.š. majonezo, druskos, rūkytos paprikos miltelių, česnakų miltelių.




admin · 2023-03-29 09:00 · 290 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt