INGREDIENTAI: 500 gramų vištų sparnelių vidurinių dalių
2 šaukštai aliejaus
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio česnako granulės
2 žiupsneliai aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sparnelius nusausinti (jei drėgni), apšlakstyti aliejumi, pabartsyti prieskoniais ir šiek tiek įtrinti.
2.
Sparnelius dviem sluoksniais dėti į karšto oro gruzdintuvės stalčiuką taip, kad tarpusavyje nesiliestų.
3.
Stalčiuką dėti į karšto oro gruzdintuvę ir jungti 200 C 25 minutėms. Jei kepimo metu gruzdintuvė "prašys" papurtyti maistą, galite apversti vištieną ar sukeisti sluoksnius vietomis, bet tikrai nebūtina.
4.
Viskas - ragaujame! Mes tiekėme su majonezo ir Sriracha padažu, tinka ir pomidorų padažas ar visai be jokio padažo.
Patarimai:
•
Kurią sparnelių dalį naudoti? Mes naudojome vidurines sparnelių dalis, bet tinka bet kuri dalis, galima ir visą sparnelį supjaustyti į tris dalis.
•
Kiek sparnelių tilps į gruzdintuvę? Mes naudojome 3,5 litrų talpos gruzdintuvę su grotelėmis (kepama dviem sluoksniais), tilpo ~0,5 kg vidurinių sparnelių dalių (petelių). Dedant vištienos dalis, svarbu, kad gabaliukai nesiliestų tarpusavyje ar liestųsi tik vos vos.
•
Ar galima kepti orkaitėje? Galima, tačiau dėkite ne į skardą, o ant grotelių, taip sparneliai tolygiai skrus iš visų pusių. Po grotelėmis dėkite skardą, kad riebalai nevarvėtų į orkaitę. Kadangi orkaitė didesnė, kepti reikės kiek ilgiau - apie 35 - 40 minučių jau iki 200 C laipsnių įkaitusioje orkaitėje, kol apskrus.