INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
2 šaukštai kakavos
1 šaukštas kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kreminės varškės
200 gramų konservuotų persikų
100 mililitrų vandens
4 šaukštai cukraus pudros
20 gramų želatinos
Sulaistymui:
šiek tiek apelsinų sulčių (galima naudoti ir kitas)
Papuošimui:
šiek tiek uogų
šiek tiek vaisių
šiek tiek želės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, įmaišome persijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patikriname, ar iškepė, įsmeigdami medinį smeigtuką: jei ištraukiame sausą - biskvitas iškepė, jei aplipusį tešlą - kepkite dar 10 minučių ir vėl tikrinkite.
2.
Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir sumaišome su kremine varške.
3.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Vėliau pakaitiname, kol visiškai ištirps ir paliekame atvėsti. Atvėsusią želatiną plona srovele supilame į varškės masę ir gerai išmaišome. Persikus supjaustome mažais gabalėliais ir įmaišome į varškės masę.
4.
Atvėsusį biskvitą perpjauname pusiau, sulaistome sultimis iš abiejų pusių, tepame kremą, sulaistome kitą biskvitą ir dedame ant viršaus. Užtepame kremo, išdėliojame vaisius ir uogas, užpilame šiek tiek pagal nurodymus ant pakuotės paruoštos žėlė. Paliekame šaldytuve porai valandų, kad sustingtų.