TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Karšti korėjietiški sumuštiniai su kopūstais
Karšti sumuštiniai

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
4 vienetai sumuštinių duonos (naudojome viso grūdo)
150 gramų kopūstų
1 vienetas kiaušinių (didesnio)
0.5 vieneto morkų
1/4 vieneto svogūnų
1 saujelė svogūnų laiškų
2 šaukšteliai pomidorų padažo
1/4 šaukštelio druskos
pagal poreikį sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duonos riekeles apkepti iš abiejų pusių sausoje keptuvėje. Jei norite sodresnio skonio, galima apkepti tirpintame svieste.

2.
Kopūstą supjaustyti kuo siauresniais, mažais ruoželiais. Morką supjaustyti plonais šiaudeliais ar stambiai sutarkuoti. Svogūną ir svogūno laiškus smulkiai sukapoti. Viską išmaišyti. Pabarstyti druska ir paminkyti rankomis, kad kopūstai šiek tiek suminkštėtų. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.

3.
Keptuvėje ant truputį didesnės vidutinė kaitros ištirpinti sviestą. Į keptuvę dėti pusę masės į storą "blynelį".

4.
Mentele formuoti blyną, kad būtų kvadratinis, maždaug tokio dydžio, kaip duonos riekė. Kepti, kol iš vienos pusės apskrus. Neskubėkite blyno apversti, stebėkite, kad apačia tikrai spėtų apskrusti. Apverskite ir apkepkite kitą pusę. Jei keptuvė pakankamai didelė, vienu metu galite kepti abu kepsnelius.

5.
Ant duonos riekės dėti kepsnelį, aptepti pomidorų padažu ir užvožti kitą riekelę. Skanaus!


Patarimai:

Tradiciškai duonos vidus dar pabarstomas cukrumi. Papildomai, formuojant sumuštinį, ant kepsnelių taip pat galima dėti rūkyto kumpio, sūrio.


Tradiciškai ruošiama su salsva, pieniška brioche tipo duona.


Kepsnelius galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, neruošiant iš jų sumuštinių. Taip pat labai skanu!




admin · 2023-03-19 09:00 · 272 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt