INGREDIENTAI: 350 gramų kvietinių miltų
2 vienetai obuolių (didesnių arba 3 mažesnių)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto (minkšto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 sauja razinų (nebūtina)
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, sudėti sviestą ir viską išplakti.
2.
Į dubenį su kiaušinių mase po truputį įsijoti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti.
3.
Obuolius supjaustyti mažais gabaliukais, razinas nuplikyti verdančiu vandeniu. Obuolius ir razinas sudėti į dubenį su paruošta mase, permaišyti.
4.
Imti gabaliuką paruoštos tešlos ir rankomis formuoti apvalius sausainius.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus sausainius.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
7.
Kai iškeps, apibarstyti cukraus pudra.