INGREDIENTAI: Pagrindui:
400 gramų miltinis mišinys amerikietiško stiliaus bananų duonai (naudojome „City Taste“ )
260 mililitrų vandens
90 mililitrų aliejaus
1 vienetas bananų (sunokusio)
Viršui:
180 gramų varškės (labai gerai per sietelį ar trintuvu pertrintos)
150 gramų grietinėlė, 36% riebumo
1 sauja riešutų (smulkintų ir kepintų, karijų, graikinių ar kitų)
1.5 šaukšto cukraus pudros
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštelis vanilės pastos (arba vanilės ekstrakto, vanilinio cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai supilkite mišinį į dubenį, įpilkite 260 ml vandens ir 90 ml aliejaus.
2.
Tešlą intensyviai maišykite, kol susidarys vientisa, grietinės tirštumo tešla. Sudėkite kubeliais supjaustytą bananą, išmaišykite ir palikite tešlą 5–10 min. pastovėti kambario temperatūroje.
3.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais išteptą apvalią 18–20 cm dydžio kepimo formą ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Iškeptą pyragą išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
4.
Kremui varškę sumaišykite su vanile, citrinos žievele ir sultimis.
5.
Šaltą grietinėlę išplakite su cukraus pudra, kol taps puri ir sutirštės. Grietinėlę švelniai įmaišykite į varškę ir dar trumpai paplakite, kol kremas taps vientisas.
6.
Pyrago viršų aptepkite kremu ir apibarstykite riešutais. Jei šiek tiek kremo liks, papildomai jo uždėkite ant pyrago patiekiant.