INGREDIENTAI: Tešlai:
425 gramai kvietinių miltų
225 gramai sviesto
2 vienetai kiaušinių
50 gramų rudojo cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
2 vienetai obuolių (didesnių arba 3 mažesnių)
40 gramų rudojo cukraus
15 gramų krakmolo
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštas citrinų sulčių (arba apelsinų)
1 žiupsnelis malto cinamono
1 žiupsnelis malto imbiero
1 žiupsnelis muskato
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais, dėti į dubenį, tuomet berti cukrų, pilti klevų sirupą, citrinų sultis, berti cinamoną, imbierą, muskatą, vanilinį cukrų, krakmolą, pamaišyti ir palikti pastovėti, kol paruošite ir atvėsinsite tešlą.
2.
Tešlai sviestą dėti į dubenį, berti cukrų, išmaišyti, įmušti kiaušinius, berti druską ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
3.
Į dubenį su sviestu suberti miltus ir užminkyti tešlą, jei reikia, įpilti šlakelį vandens ar pieno. Tešlą pusvalandį atvėsinti šaldytuve.
4.
Paruoštą tešlą plonai iškočioti kočėlu, išspausti apskritimus (aš spaudžiau su puodeliu), kas antrame apskritime padaryti skylutes, kad galėtų išgaruoti garai.
5.
Ant apskritumo dėti po truputį paruošto įdaro, tešlos kraštelius sudrėkinti vandeniu, uždengti antru apskritimu, kuriame yra skylutė, kraštelius suspausti šakute.
6.
Aptepimui į dubenėlį įmušti kiaušinį ir išplakti. Aptepti pyragėlius ir pabarstyti cukrumi.
7.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 35 minutes.