INGREDIENTAI: 600 gramų žiedinių kopūstų
0.5 litro daržovių sultinio
250 mililitrų pieno
100 mililitrų grietinėlės
100 gramų virto kumpio
1 vienetas kiaušinių trynių
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žiedinį kopūstą supjaustyti žiedynais.
2.
Į puodą pilti sultinį, pieną ir užvirti. Dėti žiedinį kopūstą, pavirti iki kol suminkštės. Tuomet išimti kelis jo gabaliukus ir atidėti.
3.
Puode likusį žiedinį kopūstą sutrinti elektriniu plaktuvu, berti druską, pipirus.
4.
Krapus susmulkinti ir suberti į puodą.
5.
Į dubenį dėti trynį, pilti grietinėlę ir išplakti. Plona srovele nuolat maišant pilti į puodą su sriuba. Nuimti nuo kaitros.
6.
Kumpį supjaustyti juostelėmis.
7.
Sriubą supilti į lėkštes, papuošti kumpiu, žiediniu kopūstu.