INGREDIENTAI: 700 mililitrų daržovių sultinio
2 skardinės konservuotų pupelių (naudojau perpus mažas baltas ir sviestines dideles pupeles)
400 gramų konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse (1 skardinės)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (arba 2 šaukštų grietinės)
2 vienetai morkų (apie 200 gramų)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
60 gramų špinatų
2 stiebai salierių
2 šaukštai pomidorų pastos (nebūtina)
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (arba pagal skonį, nebūtina)
1/4 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
šiek tiek baziliko
šiek tiek kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didelį puodą įpilti aliejaus ir įkaitinti iki vidutinės kaitros.
2.
Svogūną, morkas, salierus supjaustyti mažais gabalėliais ir suberti į puodą, pagardinti druska, pipirais ir kepti apie 5 minutes.
3.
Tuomet į puodą dėti pomidorų pastą, berti smulkintą česnaką, aitriųjų paprikų dribsnius, džiovintus bazilikus ir dar pakepti apie 1 minutę.
4.
Supilti sultinį, suberti pupeles (aš pupeles perplaunu ir tuomet nuvarvinusi suberiu), sukrėsti pomidorus, užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir virti apie 15 minučių iki kol daržovės suminkštės.
5.
Suberti špinatus, supilti grietinėlę, išmaišyti. Pakaitinti 1-2 min iki špinatai sukris.
6.
Patiekiant labai gardu papuošti baziliko lapeliais ir pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.