INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
5 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
200 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltimus išplakti iki standumo. Trynius lengvai paplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2.
Į trynius įmaišyti grietinę, suberti miltus ir cinamoną. Išmaišyti, kad neliktų sausų gumuliukų. Atsargiai įmaišyti baltymus.
3.
Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais ir įmaišyti į tešlą.
4.
Tešlą piltą į kepimo formą (naudojau 22 cm skermens apvalią formą).
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku - jei pagaliukas ištraukiamas sausas - pyragas iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių. Skanaus!